Tecrübe Paylaşımları

Hilmi TÜRKMEN

TECRÜBE PAYLAŞIMLARI

Üsküdar Belediye Başkanı aynı zamanda Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Sn. Hilmi TÜRKMEN Aralık ayı Tecrübe Paylaşımları programımız konuğuydu.

Hilmi TÜRKMEN konuşmasına başlarken Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfında  gerçekleşen programların diğer Sivil Toplum Kuruluşlarına örneklik teşkil etme derecesinde verimli olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda yeni dönemde de adaylığı açıklanan Üsküdar Belediyesi’nin de sosyal belediyecilik alanında da faaliyetlerine değindi.

Üsküdar’ın İstanbul’un fethinden 100 yıl öncesinde Müslüman Türklerin yerleşerek oluşturduğu bir şehir olduğunu vurguladı. Tarihi köklerinde bir Hüdayi şehri, Harem şehri,  Selami Ali efendilerin şehri olduğunu dile getirerek bu güzel şehrin bu güzel insanlarına hizmet etmenin onur verici olduğuna değindi.

Kendi geçmişinde, yaşadığı ekonomik zorluklarla birlikte,  okul çağında geçirdiği süreçlere değinen TÜRKMEN, başarının tesadüfe değil, çalışmaya, gayret etmeye ve milli ve manevi değerlere verilen öneme bağlı olduğuna dikkat çekti. Gençlerin bu toplumda önemine değinerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

“ Türkiye eski Türkiye değil, kendinizi geliştirip, çok çalışıp gayret ederseniz inanın çok güzel yerlere gelirsiniz. Bu güzel ülkemizin, bu coğrafyamızın siz gençlere çok ihtiyacı var, hem manen belli kriterleri, belli kırmızı çizgileri olan donanımlı gençler hem de dünyevi ilimler alanında  kendini yetiştirmiş donanımlı gençlere çok ihtiyaç var.

Türkiye’nin sınırları içerisinde hapsolmuş bir hayatın dayatıldığı

bir ülke olmaktan çıkıp artık  böyle bir yaşam  biçiminin var olmadığını, dünya ile rekabet edebilecek bir eğitim politikası ve  bu anlamda yetiştireceğimiz gençlerimizin gerekliliğine değindi.