Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde

Liseli Gençlerimizi Değerlerimizle Buluşturuyoruz

Eğitimde Öncü ve Örnek Şahsiyetler “ Sezai KARAKOÇ

2018 Mart ayında başladığımız Üsküdar’da bulunan Lise öğrencilerine yönelik Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı işbirliğiyle başlattığımız “Eğitimde Öncü ve Örnek Şahsiyetler” projesi kapsamında Üstad Sezai KARAKOÇ Bey’in fikri ve edebi yönlerinin tanıtım ve anlatımı yapıldı.

Düzenlediğimiz bu programlar ile yaklaşık 1400 öğrencimize ulaşılmış, üstadın kitapları öğrencilerimize hediye edilmiştir.

Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde “ Mustafa KUTLU ”

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı protokol sonucu, 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılında, fikri ve edebi yönleriyle topluma katkı sağlayan Sn. Mustafa Kutlu’nun, ilçeye bağlı Liselerde tanıtımının yapılması kararlaştırıldı.

Yazarımıza ait, Vatan Yahut İnternet, Yoksulluk İçimizde, İyiler Ölmez ve Hayat Güzeldir kitapları Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından öğrencilere dağıtıldı. Ümraniye Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde belirlenen çeşitli faaliyetlerle, okullarda Mustafa Kutlu kitapları okutularak çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çalışmaların sonucunda Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak belirlenen liselerde konferanslar tertip edilmektedir. İlkini 27 Şubat 2018 Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz konferansa gençlerimizin ilgisi yoğundu. Eğitimci Yazar Sn. İhsan Ayal’ın anlatımıyla gerçekleşen programımız neticesinde Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Hikayeci Yazar Mustafa KUTLU’ya dair sorularına yanıtlar bulurken, aynı zamanda üstadın fotoğraftan, futbol’a kadar farklı yönleriyle de tanıştılar.

Programımızın ikincisi Nevzat Ayaz Anadolu Lisesinde, Ümraniye İlçe  Milli Eğitim Müdürü Sn. Süleyman Gökçimen’in açılış konuşmasıyla başladı. Yazar Mukadder Gemicinin anlatımıyla devam eden programda Gemici,  Mustafa Kutlu ile tanışmasından bahsederek başladığı  konuşmasına, bu güne kadar üstad’ın insana yaklaşımından, hikayeciliğine, resim tutkusundan umutsuzluk kavramına bakış açısına ve hayata karşı sorumluluk bilincine dair geniş yelpazede  bir sunum gerçekleştirdi.

Şubat ayında başlayan programımız belirlenen liselerde, birbirinden değerli konuşmacılarımızın aktarımıyla devam etmektedir. Öğrencilerimize iz bırakmış öncü şahsiyetleri tanıtmak, onların bıraktıkları mirası yaşatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlayan programımız, Ümraniye ilçesine bağlı 5 İmam Hatip, 7 Anadolu Lisesi ve 9 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Olmak üzere toplamda 21 ortaöğretim kurumunda bulunan öğrencileri kapsamaktadır.