Yeni bir konferans modeline ihtiyaç var

Kemal Öztürk  11 Ara 2018, Salı günü köşesinde kaleme aldığı yazısında ” Yeni bir konferans modeline ihtiyaç vardır” başlığı altında vakfımız faaliyetleri arasında bulunan mavera.tv  projemizden bahsederek, yeni çağın iletişim yollarına örnek gösterdi. Bir kısmını paylaştığımız yazının devamına aşağıdaki linkten ulaşmanız mümkündür.

“Konferansçıyla, konuya ilgi duyan izleyiciler arasında daha nitelikli soru cevap-fikir alışverişi gerçekleşeceğinden, konferans daha da zenginleşir. Ayrıca konferansı dijital olarak canlı izleyen herkese, yine aynı uygulama üzerinden soru sorma imkanı da sağlanabiliyor. Bu interaktif iletişim aracılığı ile gelen sorularla konferans istenilen verimliliğe ulaşır.

Bu modeli uygulayan vakıflar var. Örneğin İstanbul’da Mavera Vakfı. Konferans salonuna gelen kişi sayısı yüz kişiyi geçmezken, canlı olarak izleyenlerin sayısı bazen üç bin kişiyi bulabiliyor.

Bu konferansların, birkaç kamera (ya da telefon) ile daha zengin görsellikle dijital ortamda canlı yayınlanması için programlar var. Bu sayede hem izleyiciler, hem konferansçı ekrana yansıtılabiliyor, konuşmaları duyulabiliyor.

Dijital konferanslar aynı zamanda kaydedilip, daha sonra yine internet üzerinden izlenmeye devam edilebiliyor.”