Genel Merkez ve Kültür Merkezi Hizmete Girdi

İstanbul Çamlıca’daki merkezin açılışına Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Başkanı Mehmet Koca, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve İsmet Uçma, Marmara İlahiyat Dekanı Prof. Ali Köse, Vakıflar Bölge Müdürü Saffet Ertürk, çok sayıda akademisyen, iş adamı ve davetli katıldı.

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara açılış konuşması yaptı. Mustafa Kara, 53 kişinin bir araya gelerek, sosyal, kültürel, eğitim ve dini konularda faaliyetler yapmak üzere bir çatı altında buluştuğunu söyledi.

Özellikle gençlere yönelik kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini anlatan Kara, Mavera Vakfı bünyesinde 120 kişilik Bağlarbaşı Kız Öğrenci Konukevi’nin Eylül ayında faaliyete açtıklarını dile getirdi.

Mustafa Kara konuşmasında, Çamlıca’daki Mavera Kültür Merkezi’nde üniversite ve liseye devam eden gençlere yönelik faaliyetlerin Ocak ayından itibaren başlayacağını ifade ederek, Kültür Merkezi bünyesinde, 100 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet çalışma salonu, kütüphane, mescid, dinlenme salonu bulunduğunu ifade etti.

Kültür Merkezi’nin tüm vakıf ve derneklerin kullanıma açık olduğunu vurgulayan Mustafa Kara, amaçlarının farklı yaş gruplarından erkek ve bayanları ilgi alanları doğrultusunda Mavera Kültür Merkezinde bir araya getirmek olduğunu söyledi. Kara, Kur’an meal ve tefsiri, İslam tarihi, yakın tarih alanında genel programların yanı sıra, lise ve üniversite gençliğine özel programlar üzerinde de çalıştıklarını ifade etti.

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Başkanı Mehmet Koca, vakıf müessesesinin dinimizdeki kaynaklarına ilişkin bilgiler verdiği konuşmasında, iki temel kavramın, Zekat ve İnfakın öneminin altını çizdi. Mehmet Koca, Müslümanlar’ın günümüz meselelerine çözümler sunabilmeleri için, ilmi ve kültürel çalışmalara daha çok kaynak ayırmaları gerektiğini vurguladı.

Mehmet Koca, İlmi ve kültürel çalışmalarda, ilim adamı, akademisyen ve araştırmacılar kadar ekonomik yetkinliği olan her Müslüman ferde de sorumluluk düştüğünü Kur’an’dan örnekler vererek anlattı.