Mavera Ödülleri Verildi

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı 5. yılında Mavera Ödülleri’ni “Kudüs” konulu Deneme yarışması olarak düzenledi. Her yıl yeni konu ve başlıklarla düzenlenmesi düşünülen  program, bu yıl 7 Haziran Perşembe günü Bağlarbaşı Kültür Merkezinde, İftar program ile birlikte gerçekleştirildi.

“ KUDÜS ”  Konulu Deneme Yarışmasına 3’ü yurt dışından olmak üzere toplamda 99 Üniversiteden  300’ün üzerinde deneme başvurdu.  Dereceye giren 13 öğrenciye Kudüs seyahat çeki ve ilk üç öğrenciye bilgisayar hediye edilen ödül törenine yoğun katılım gerçekleşti.

Mavera Ödülleri değerlendirme heyet başkanı Zekeriya ERDİM bey’in açılış konuşmasıyla başlayan ödül töreni  Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli heyet başkanı Mehmet  Koca bey’in geçmişten günümüze Kudüs’ü ele alan konuşmasıyla  devam etti.

Ödül töreninde Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KARA, Prof. Dr. Rafet BOZDOĞAN, Prof. Dr. Mustafa ÖZEL, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen , Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa DEMİRYÜREK Mansiyon kazananlara ödüllerini verdiler. İstanbul Milletvekili ve  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Dr. Ravza KAVAKÇI KAN’ın  takdimiyle  dereceye giren ilk üç öğrencimiz;  Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ayşegül Özdoğan birincilik ödülünü kazanırken, Karadeniz Teknik Üniversitesinden Şeyma BATUR ikincilik, Erciyes Üniversitesinden ise Ruveyda ARSLAN üçüncülüğü elde ederek Kudüs seyahat çeki ve dizüstü bilgisayar ödüllerini aldılar.

Mansiyon ödüllerinin yanısıra değerlendirilen diğer denemeler kitaplaştırılarak  İngilizce, Arapça ve Türkçe olamak üzere üç ayrı dilde basılıp, kazanan öğrencilerile birlikte gerçekleştirilecek Kudüs ziyareti kapsamında ilgili kurumlara ulaştırılacaktır.

Mansiyon Ödülleri :

⦁ Belkıs AKBAŞ –  Balıkesir Üniversitesi