Endülüs Kitap Okuma Projesi ile Faaliyetlerimize Başladık

23 Mart 2022 Çarşamba Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Endülüs Okuma Projesinin yöneticileri, projenin Üsküdar bölgesinde yürürlüğe geçmesi konusunda anlaşma sağladı. Vakfımızın hamisi olan Üsküdar'daki proje toplam 6 okulda faaliyet gösterecek.

Endülüs Okuma Projesi Hakkında

Endülüs Okuma Projesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında Van'da 20 öğrenciyle uygulanmaya başlayan bir projedir. 6 yıl önce 1 okulda uygulanırken şu anda 20 ilde 120 okulda uygulanıyor. Bir okuma alışkanlığından ziyade bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen bir projedir. Öğrencilere kitap okumayı sevdirirken psikolojik teknikler kullanılıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde Endülüs Okuma Projesine katılan 12.534 Öğrenci toplamda 100572 kitap okumuştur.

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı işbirliğiyle Endülüs Okuma Projesi Üsküdar bölgesinde dördü lise, ikisi ortaokul olmak üzere 6 okulda faaliyete geçecektir. 6 okula ilk etapta toplamda 1000 adet kitap alınacak ve zamanla bu okulların kütüphanelerinin geliştirilmesine devam edilecektir.