Endülüs Okumaları Projesi Ödül Töreni

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak 6 yıldır çocuk ve gençleri kitaplarla buluşturan ülkemizin en büyük okuma ağı olan Endülüs Okuma Projesinin bu yıl ilk kez düzenlediği edebiyat yarışmasının sponsorluğunu üstlendik.

“Yarın Dünyası Okuyanlarından” mottosuyla ilk, orta ve lise kademesindeki öğrenciler için üç farklı kategoride organize edilen yarışmanın ödülleri Üsküdar Valide Sultan Gemisinde sahiplerini buldu.

Endülüs Okuma Projesi Nedir?

Endülüs Okuma Projesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında Van'da 22 öğrenciyle uygulanmaya başlayan bir projedir. 6 yıl önce 1 okulda uygulanırken şu anda 22 ilde 186 okulda uygulanmaktadır. Proje, gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen bir projedir. Öğrenci psikolojisini merkeze alan bir yaklaşımla hareket eder. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde Endülüs Okuma Projesine katılan 16.201 Öğrenci toplamda 242.920 kitap okumuştur.

Küçürek Öykü Kategorisi Kazananları:

1. Büşra Öz (Gemlik Anadolu İHL)

2. Damla Nur Çetinkaya (Selçuklu Anadolu Lisesi)

3. Belkıs Şeyma Kaya (Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

Masal Kategorisi Kazananları:

1. Zehra Buğlem Aykaç (Ayşe Kemal İnanç İHO)

2. Yağmur Ada Gür (Halitpaşa İHO)

3. Nazım Yıkılmaz (Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan İHO)

Ata Sözlerinin Hikayesi Kategorisi Kazananları:

1. Azra Ela Akbulut (Borusan İlkokulu)

2. İshak Akış (Mustafa Necati İlkokulu)

3. Mehmet Ak (Mustafa Necati İlkokulu)