METAVERSE NEDİR? | TEK DÜNYA DEVLETİNE Mİ GEÇİYORUZ? | Metaverse Özel Canlı Yayını | Said Ercan

6 Kasım 2021 Cumartesi Maaile

Konuk: Sait Ercan

Konu: "Sanal Devrim Projesi Metaverse Nedir?"

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan, Maile'ye konuk oldu. Ercan'la son zamanlarda oldukça dikkat çeken "Sanal Devrim: Mataverse Projesi" ni konuştuk.

Sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak görülen metaverse'in, kurgusal evren olarak da tarif edildiğini ifade eden Ercan, "Metaverse" kelimesi, "meta" (ötesinde anlam) ve "evren" kelimelerinin birleşimiyle meydana geldiğini söyledi.

Ercan, “Facebook’tan bir tercih yapılması isteniyor. ABD devletinin projelerinde mi yer alacak yoksa küresel projelerin yanında mı olacak? Facebook bu tercihi yapmış değil. 6 saatlik bir kesintinin ardından bazı anlaşmaların yapıldığını düşünüyorum. Metaverse, dünyasında oynanan oyunlar birlikte oynanacak. İnsanlar o dünyada kazanç elde ederler. Metaverse dünyasında ölüm yok. Babasını kaybeden bir çocuğun Metaverse dünyasında babasının varlığı devam edecek. Esasında bu dünyada hep aradıkları ölümsüzlüğe de çare aramaya çalışacaklar. İlginç bir zaman dilimine gireceğiz. Dijital projelerle gençlik hayatını hacklemeye çalışan bir küresel akıl var.” dedi.