ÖNDER BAŞKANI CANLI YAYINDA | Önder İmam Hatipliler Derneği Faaliyetleri Nedir?- Abdullah Ceylan

1 Ocak 2022 Cumartesi Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı

Yeryüzünün iyilik hareketleri programı

Önder İmam-hatipler derneği

Abdullah Ceylan (Önder başkanı)

İstanbul İmam Hatip Okulu`nun ilk mezunları tarafından 1958 yılında “İstanbul İmam Hatip Okulu Mezunlar Cemiyeti” ismiyle derneğimiz kuruldu. 1980 İhtilali`nden sonra ismindeki "İstanbul" ifadesi çıkarıldı. İmam kelimesinin Türkçe karşılığı olan "ÖNDER" ibaresi eklenerek ismi ÖNDER İmam Hatipliler Derneği oldu.

Devam eden yıllarda pek çok yenilik, değişiklik yaşandı ancak imam hatiplerin hayatı hep mücadeleyle geçti. 1997 yılında ise imam hatipleri 28 Şubat darbesi vurdu. Okulların orta kısmı kapatılırken, üniversiteye geçişte katsayı engeli kondu. 2009’da katsayı uygulaması kaldırıldı, 2012’de de 15 yıl aradan sonra imam hatip okullarının orta kısmı yeniden açıldı. Bugün Türkiye’de “proje okullar” başlığı altında fen ve sosyal bilimler, dil, sanat, spor ve hafızlık alanındaki imam hatiplerin yanısıra, uluslararası imam hatipler de faaliyet gösteriyor. Yurtdışında ise 22 ülkede 54 imam hatip lisesi bulunuyor. Yani imam -hatipli olmak bir şuur, bir duruş bir kimlik kazandırır. Önder, toplumda ülkesine faydalı, sanat ve spor alanında yetenekli ve kendi kültür ve birikimine vakıf nesiller yetiştirmeyi hedefler.