KONUŞMA SANATI | Etkili ve Güzel Konuşmak İçin Neler Yapmalıyız? - Prof. Dr. Ertuğrul Yaman

7 Ekim 2021 - Konuşma Sanatı - Prof. Dr. Ertuğrul Yaman

Konuşma becerisi ile konuşma sanatı arasındaki farkı ele aldığımız yayınımızda konuğumuz Prof. Dr. Ertuğrul Yaman öncelikle konuşmanın insana özgülüğünü ele aldı. Konuşma bir iletişim aracı olsa da doğru bir üslup kullanılmadığında insanları iletişimsizliğe de sürükleyebildiğini vurgulayan Yaman, konuşmak kadar susmanın da bilinmesi gerektiğini ifade etti. Konuğumuz gönül dilinin tüm dillerin üzerinde olduğunu söyleyerek doğru ve sağlıklı bir iletişim için sevgi ve saygının önemini vurguladı. Dijital ortamlardaki üslup iletişim sorunlarına da değinen Yaman, özellikle gençlere ufuk açıcı tavsiyelerde bulundu. Çocukların konuşma dillerini ailede öğrendikleri gibi üsluplarını da aileden aldıklarını vurgulayan konuğumuz, aile içi iletişime de dikkat çekti.