Orman Okulları ve Doğa Eğitimi - Bilim ve Doğa Eğitmeni İlknur Bilgi Kurt

ORMAN OKULLARI VE DOĞA EĞİTİMİ 20.11.2021

Bilim ve Doğa Eğitmeni İlknur Bilgi KURT ile Pimay Akademi’den ve doğa temelli çalışmalarından bahsetti. Çocukların doğaya temas etmesi ve bütünleşmesiyle daha merhametli ve sakinleşmesine imkan sağladığını ifade etti. Ormana olan sevgilerinin ve verilen eğitimlerin çocuklardaki değişim sürecinin olumlu yanlarına temas etti.

Çevreci yarınların yetişmesi için neler yapılması gerektiğine değinen konuğumuz, aileden bu eğitimlerin başlamasının önemini vurguladı. Temelde bitki ve hayvan sevgisinin aşılanmasının ve evde bitki yetiştiriciliğinden başlatılabileceğini vurguladı. Evlerdeki atıkların doğru kullanımının çöp kıtalarının ortadan kaldırılmasında nasıl etki doğuracağını belirtti. Aileyle beraber doğa yürüyüşlerine çıkmanın, sınıf dışı eğitimlerin hayata geçirilmesinin çocukların ruh dünyalarında güzel bir dönüşüme sebep olacağını söyledi.

Eğitim müfredatlarına çevre bilinci, canlılar, tabiat, orman gezisi gibi konuların eklenerek zenginleştirilmesi ve uygulamalı eğitimle cazip hale dönüştürülmesinin gerekliliğini vurguladı. Artık doğaya bir dönüşün başladığı bu salgın sürecinde insanların kaybettikleri özüne yeniden döndüğünü söyledi. Avupa’da zaten var olan bu eğitim sisteminin Türkiye’de anaokulu haricinde okullar ve sivil toplum kuruluşları ile daha da yaygınlaşmaya başlamasının ümit verici olduğuna temas etti.