PEYGAMBERLER TARİHİ ÇERÇEVESİNDE: Beklenen Yaratılış Ve İnsanlık Tarihi Kitap Değerlendirmesi

Bu çalışmanın ilk kitabı yayınlandığında, bizim gündeme getirdiğimiz konular ile günümüz müslümanlarının reel gündeminin birbiriyle hiç uyuşmadığını gördük. Çünkü dünyayı ve dünyada gelişen son olayları yakından takip eden bu müslümanların gündeminde; Amerika ve Ortodoğu'daki son gelişmeler, dünyadaki siyasi ve ekonomik dengeler, parti çalışmalarında küfredip de kafir olmamanın politik izahları ve son zamanlarda emperyalizm tarafından sivil toplum örgütlerine tanınan legal imkanlar çerçevesinde müslümanların vakıf ve dernek çalışmalarıyla neler yapabilecekleri gibi çok önemli konular vardı!.

Reel gündemde böylesi ciddi ve önemli konular varken,

insanın yaratılışından ve binlerce yıl önce yaşamış olan peygamberlerin mücadelelerinden bahsetmenin ne anlamı vardı ki!. Bu peygamber kıssaları küçük hikayeler şeklinde yazılmalı ve yedi ile dokuz yaş arası çocuklara okutulmalıydı!. Çünkü günümüz dünyasındaki büyük insanların büyük gündeminde, çocuklara anlatılması gereken bu gibi kıssalara yer yoktu!.